Ειδήσεις

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού


Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι η Ιερά Μητρόπολίς μας θα πανηγυρίσει με την πρέπουσα  λαμπρότητα την Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού στις 4 &  5 Μαΐου ε.ε. στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

          Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού:

 την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. 

θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

          Ανήμερα της Εορτής Σάββατο 5 Μαΐου στις 7:00 π.μ.

θα τελεσθεί Όρθρος και εν συνεχεία  Πανηγυρική Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου, τη συμμετοχή του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.

          Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιου εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ.

          Παρακαλούνται οι φιλάγιοι πιστοί, όπως προσέλθουν τιμώντες την Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση της Δημοτικής Αρχής με αφορμή ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα για τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής