Ειδήσεις

Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχαήλ


Με ευλάβεια και την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε το διήμερο 5 & 6 Σεπτεμβρίου η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, στην Ενορία του Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

Το πνευματικό κέντρο της Ενορίας κοσμεί το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Την Δευτέρα το απόγευμα στις 7:00 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα, με την συμμετοχή Ιερέων από τις όμορες ενορίες και από την Λαμία.

Την διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε ο Αρχιερατικός επίτροπος Λαμίας Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Θαύμα που επιτέλεσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στις Χώναις της Φρυγίας. Προέτρεψε τους πιστούς με θερμή πίστη να παρακαλούν τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ ο οποίος πάντοτε θαυματουργικός επεμαβαίνει στη ζωή των πιστών.

LIANOKLADI 5

LIANOKLADI

Λίγο πριν την απόλυση μετέφερε τις ολόθερμες ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα για τις εργασίες της ΔΙΣ.

Αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών της Ενορίας. Τον  καθηγητή χορού κ. Κωνσταντίνο Καλαθά καθώς και τα τμήματα παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Νικόλαος Καρανάσιος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο για την ευλογία της εκδηλώσεως, όλους τους περευρισκομένους και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδηλώσεως αυτής. Σε όλους δόθηκε πλούσιο  κέρασμα.

LIANOKLADI 2

LIANOKLADI 3

LIANOKLADI 1

Την Τρίτη, ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως κου Ανδρέου Ιωακείμ.

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές-μετεγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας
Επόμενο άρθρο Ανοικτό Εργαστήρι για την ανάδειξη του νέου παραγωγικού δυναμικού της υπαίθρου στην Αμφίκλεια