Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Κοτρωνιά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος


     O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με ειδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Περιβαλλοντικές διαστάσεις του COVID-19».

     Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τους κ.κ.:  Καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του (ΚΕΔΕΚ) του Α.Π.Θ. και   Δρ. Στέφανο Φωτίου, Διευθυντή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ασίας-Ειρηνικού.

 

      Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής  τόνισε τα εξής  :

«….. Η κρίση του Covid 19 κατέδειξε την ανθρωπογενή αιτία της μόλυνσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος και του αέρα. Η ακινησία, για κάποιο χρονικό διάστημα, αεροπλάνων, πλοίων και αυτοκινήτων βελτίωσαν τα χαρακτηριστικά του αέρα και αποστόμωσαν εκείνους που υποστήριζαν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται σε περιοδικής φύσεως αντίδραση του γήινου οικοσυστήματος.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της Ευρωπαΐκής πολιτικής για το κλίμα και ειδικότερα την περιβαλλοντική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα επόμενα χρόνια.

Η  απολιγνιτοποίηση, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων, η προώθηση των σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η εφαρμογή του θαλάσσιου χωροταξικού, η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου αποτελούν τμήματα της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αν γίνει πεποίθησή μας ότι οι καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες επηρεάζουν το κλίμα τότε, εμείς που εκπροσωπούμε την κοινωνία, πρέπει να την κάνουμε να κατανοήσει ότι, ο καθένας μας με την καθημερινή του συμπεριφορά, επηρεάζει και διαμορφώνει το κλίμα της γης και η κοινωνία πρέπει να κάνει βίωμα της την Προστασία του Περιβάλλοντος. Αυτές τις πολιτικές πρέπει να προωθήσουμε να πιέσουμε τα Υπουργεία στην γρήγορη εφαρμογή τους και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για μια «περιβαλλοντική καθημερινότητα».

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!