Ειδήσεις

Παρέμβαση του ΣΒΘΣΕ για την πληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, απευθύνθηκε με Υπόμνημά του προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την 10η Απριλίου 2020.

 Συγκεκριμένα, στο Υπόμνημά του ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι:

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα προέκυψε και αφορά ένα μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολούμενων αλλά και αγροτών και σχετίζεται με την καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων την 10η Απριλίου 2020.

Οι ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες επαγγελματιών, οι οποίοι μετά και την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών τους εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2020, στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, αξιοποιώντας το ευεργέτημα που θεσμοθέτησε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο ΦΕΚ Α΄ 75/30.3.2020, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, για την παροχή έκπτωσης 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής των υποχρεώσεών τους, κατέθεσαν στις 10.4.2020, τα οφειλόμενα από αυτούς ποσά στο σύνολό τους, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Ο Σύνδεσμος στη επιστολή του τονίζει ότι λόγω της Ειδικής Τραπεζικής Αργίας του Πάσχα των Καθολικών, η συγκεκριμένη προθεσμία τίθεται σε αμφισβήτηση, καθώς οι καταβολές εμφανίζονταν πληρωμένες την Τρίτη 14 Απριλίου 2020 και όχι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, καθώς οι λογιστικές ημερομηνίες θα διαφέρουν από τις τρέχουσες.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σύνδεσμος ζητά από τον Υπουργό να λάβει μέριμνα και να καλύψει νομοθετικά το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου οι καταβληθείσες στις 10.4.2020 ασφαλιστικές εισφορές από τους υπόχρεους να γίνουν αποδεκτές, έστω και αν αυτές στο σύστημα εμφανίζονται την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, προκειμένου να θεωρηθούν εμπρόθεσμες ως προς την εκπλήρωση της καταβολής τους.

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κοτρωνιάς: Ενίσχυση του κονδυλίου φαρμάκων για τη θεραπεία καρκινοπαθών στο Γ.Ν. Λαμίας
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία λαϊκών αγορών