Παραλύει η Λαμία λόγω της γενικής απεργίας


Σε απεργιακό πυρετό θα βρίσκεται η Λαμία την Πέμπτη 04/03 καθώς η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη.

Οι αυτοκινητιστές που συμμετέχουν στην απεργία θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη διαμαρτυρία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ αναμένεται και η συμμετέχουν τρακτέρ. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και πεζοπόρα πορεία των απεργών στο κέντρο της πόλης.

Οι φοροτεχνικοί θα κάνουν το πρωί της Πέμπτης στις 9:30 κατάληψη για μια ώρα στη ΔΟΥ Λαμίας, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Διάκου.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπολειτούργουν καθώς τα ταξί της Λαμίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ενώ το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας συμμετέχει και αυτό με στάσεις εργασίας.

Η ομοσπονδία των πρατηριούχων υγρών καυσίμων αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία ενώ τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

Η ανακοίνωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας, σεβόμενο αφ’ ενός τους γονείς και τους μαθητές που είναι κάτοικοι χωριών και μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία και αφ’ εταίρου τους μετόχους και τους εργαζομένους της οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την υπέρμετρη φορολόγηση αλλά και τη σχεδιαζόμενη από την μεριά της κυβέρνησης και των δανειστών καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και επιθυμούν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, αποφασίζει να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την 4/2/2016 από τις 09:-13:00.

Κατόπιν αυτών, αύριο Πέμπτη τα λεωφορεία μας θα μεταφέρουν κανονικά τους μαθητές στα σχολεία τους και από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 1 το μεσημέρι δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο προς οποιονδήποτε προορισμό. Στις 13:05 θα αναχωρήσει λεωφορείο με κατεύθυνση την Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν οι μαθητές από τα σχολεία τους στους τόπους διαμονής τους.

Τόσο οι μέτοχοι όσο και το προσωπικό της εταιρείας, μέσω των σωματείων τους, δηλώνουν απερίφραστα την πλήρη συμπαράστασή τους στον αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων που θα βρεθούν αύριο στο “πεζοδρόμιο” διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους».

για την ΚΤΕΛ ΑΕ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας

«Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθ/δας και Ευρυτανίας με ομόφωνη απόφαση των μελών του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου για τις άδικες διατάξεις του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, συντασσόμενος με το σύνολο των επί μέρους Επιστημονικών Φορέων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και αγροτών.

Είναι αναγκαιότητα να αποτραπεί η εξοντωτική πολιτική, που εδώ και χρόνια ως δρεπανηφόρο άρμα θερίζει την ζωή όλων μας.

Μοναδικό αντίδοτο, είναι το δομημένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που προοδευτικά θα αποκλιμακώσει τις συνέπειες της κρίσης.

Η αφαίμαξη του πληθυσμού για χάρη των δανειστών, πρέπει να λάβει τέλος, γιατί οδηγεί μαθηματικά στην πλήρη αποδιοργάνωση της Ελληνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ιστού.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί κλείνουν τα γραφεία τους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, προχωρούν σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Λαμίας από τις 09:00 έως 10:30 π.μ. και ενωμένοι με τους υπόλοιπους φορείς συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Διάκου – Λαμία

Η ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων

Είναι κατηγορηματική η αντίθεση των επιστημόνων της χώρας στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.

Μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες θα παλέψουμε για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Ζητούμε δε από τη Κυβέρνηση να  δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της – στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων δηλώνουμε ότι :

-Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.

-Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

-Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

-Καλούμε όλα τα μέλη μας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 σε  προσυγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου, Πλ.Ελευθερίας 3 όπου θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας και θα ενωθούμε με τους υπόλοιπους φορείς.

1.-Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας
2.-Τεχνικό Επιμελητήριο Αν. Στερεάς
3.-Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος :
4.-Οδοντιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος
5.-Φαρμακευτικός Σύλλογος Φθιώτιδος
6.-Οικονομικό Επιμελητήριο 8ο Π.Τ.
7.-Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Φθιώτιδος
8.-Σύλλογος Δικαστικών επιμελητών
9.-Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Φθιώτιδος

 

Η κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς Ελλάδας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας  και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς Ελλάδας σε κοινή συνεδρίαση, μετά τις εξαγγελίες της ΓΣΕΒΕΕ  και  της ΕΣΕΕ για πανελλαδικές κινητοποιήσεις  και κλείσιμο των επιχειρήσεων για το Ασφαλιστικό, αποφασίσαμε ομόφωνα να συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, καθώς επίσης να συμπορευτούμε και  με τις άλλες κοινωνικές ομάδες ( Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας – Εργατικό Κέντρο Ν. Φθιώτιδας – Δημόσιο – Επιστημονικούς Φορείς – Αυτοκινητιστές – Συνταξιούχους – Αγρότες ) που συμμετέχουν μαζί μας στο Παμφθιωτικό Μέτωπο και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές  σκληρής λιτότητας, που οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, να αφυπνιστούμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Η πρόταση της Κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει για το Ασφαλιστικό , δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρούς επιχειρηματίες, χωρίς να λύνει το Ασφαλιστικό και την βιωσιμότητά του.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν καθολικά στο κλείσιμο των επιχειρήσεων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 καθώς επίσης  και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί στην Πλατ. Αθ. Διάκου στη Λαμία.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Τη «Σαρακατσάνα Γυναίκα – Μάνα» αναδεικνύει ο Δήμος Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Η Στερεά Ελλάδα συστήνεται μέσα από την καμπάνια «Πηγή Ζωής»