Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στον εορτάζοντα Προφήτη Ηλία στη Λαμία


Εκατοντάδες πιστοί ανηφόρισαν και φέτος  στον κατάφυτο λόφο του Προφήτου Ηλιού  στη Λαμία, προκειμένου να τιμήσουν την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του θεσβίτου.

Στο πανηγυρίζων  καλλιμάρμαρο ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο την Τετάρτη 19 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, μεταξύ αυτών δε παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λάμπρου, καθώς επίσης παρέστη και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Θείο Λόγο εκήρηξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 20 Ιουλίου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του μεγάλου προφήτου και συγκεκριμένα ωμίλησε για το μετά ζήλου έργο   κηρύξεως της αληθείας του Θεού, καθώς και για την θερμή προσευχή με την οποία ζούσε ο προφήτης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτό πρέπει να κρατήσουμε κι εμείς αδελφοί μου από την εορτή του προφήτου Ηλιού, να κηρύττουμε την αλήθεια και τον λόγο του Θεού με πόθο και ζήλο  και να αφιερώνουμε χρόνο καθημερινά για να προσευχόμαστε.

Η Προσευχή είναι ένωση με τον Θεό».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με πλουσία την χάρη του Προφήτου Ηλιού.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις 7 ατόμων για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας συνεχίζει τις δράσεις της