- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Πραγματικά μέτρα προστασίας τώρα για όλους τους διανομείς

Κοινή Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και της πρωτοβουλίας για την συγκρότηση
Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού-Επιστιτισμού-Ξενοδοχείων και συναφών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Τ.Ε.Φ.)

Το ένα μετά το άλλο σημειώνονται τα εργατικά ατυχήματα με συναδέλφους διανομείς αυτήν την εβδομάδα στην πόλη της Λαμίας. Είναι μακροσκελής η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα των διανομέων και αν κάτι έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή η λίστα με σκληρό τρόπο, είναι τις δύσκολες -και επικίνδυνες πολλές φορές- συνθήκες εργασίας στις οποίες καλούμαστε να δουλέψουμε. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και η Επιτροπή συγκρότησης του Σωματείου Επισιτισμού Φθιώτιδας, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και ευχόμαστε καλή ανάρρωση.

Η σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στο delivery, “έρχεται και δένει” σε μέρες κακοκαιρίας σαν τις σημερινές της “ΜΗΔΕΙΑΣ”, οπότε φτάνουμε πραγματικά σε σημείο να φοβόμαστε να πάμε για δουλειά ή να σκεφτόμαστε μέχρι και το αν και πως τελικά θα γυρίσουμε σπίτι μας (!).

Με ήλιο, με βροχή, με χιόνια, με κορονοϊό, οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά σκοτωνόμαστε για “να βγει η παραγγελία”, για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. “Πέφτουμε” στους δρόμους καθημερινά, δουλεύοντας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ακόμα και ανασφάλιστοι, με ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα όλη τη βάρδια. Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στην ανεργία ή τα 10ωρα, τη μισοδουλειά ή τα εξοντωτικά ωράρια-λάστιχο και τα 6ήμερα με μισθούς πείνας. Πολλοί κάνουμε δύο δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς ένσημα, βάζοντας απο την τσέπη μας μέχρι και για βενζίνες-συντήρηση των οχημάτων μας-ατομικά μέσα προστασίας της υγείας.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

     Επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου – όπως μάλλον νομίζει η Κυβέρνηση- και καταλαβαίνουμε πολύ καλά “τί μας γίνεται”: Οι “ήρωες της πανδημίας” που μας ανεβοκατεβάζουν στο Υπ. Εργασίας, είμαστε οι ίδιοι “ήρωες” για τους οποίους νομοθετούν εν μεσω Covid-19 την 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα 200€ μισθό και άλλα τέτοια “σύγχρονα”. Είμαστε οι ίδιοι “ήρωες” που θα πάμε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, που τα παιδιά μας θα στιβάζονται στα σχολεία ή δεν θα σπουδάζουν ολοκληρωμένα εδώ και ενα χρόνο. Είμαστε οι ίδιοι “ήρωες” που θα αντιμετωπίζουμε την καταστολή, την τρομοκρατία και τις διώξεις αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη εν έτη 2021! Είμαστε αυτοί οι “ήρωες” που συνεχώς “μένουμε ανασφαλείς” και ζούμε για να δουλεύουμε όσο, όποτε και όπως θέλει ο καθένας!

Όλοι οι διανομείς και εργατοϋπάλληλοι στον επισιτισμό, έχουμε συμφέρον να παλέψουμε για αιτήματα σύγχρονα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της υγείας και των αναγκών μας:

Καλούμε κάθε συνάδελφο στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Τετάρτη 24/2.

Για να οργανώσουμε τον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα μας

Η σύσκεψη θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (οδός Λεωσθένους Δεδούση 9, 1ος όροφος)

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ