Ειδήσεις

Προβολή ταινίας και έκθεση φωτογραφίας


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών-Παράρτημα Φθιώτιδας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Το Αλάτι της Γης» την Παρασκευή 22-04-2016, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Παράλληλα στο φουαγιέ του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας – στα πλαίσια του μήνα Φωτογραφίας 2016 – με την ευγενική συμμετοχή της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας, του Συλλόγου Ποντίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας.

Ώρα προσέλευσης : 21.00 | Ώρα προβολής : 21.15

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης», μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο και του Βιμ Βέντερς, εκεί όπου συναντιέται η ματιά των τριών αντρών, γεννιέται μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Ενα καθηλωτικής ομορφιάς και τεράστιων προεκτάσεων ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε στα Φεστιβάλ Καννών και Σαν Σεμπαστιάν και βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ, ξεπερνά την απλή καταγραφή της ζωής και του έργου του διάσημου βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάντο και μεταμορφώνεται σ’ ένα ένα φιλμ κρίσιμα πολιτικό και εξαιρετικά ουσιώδες.

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Εχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Αυτά τα αποτυπώνει με τις θρυλικές φωτογραφίες του, που πια αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης.  

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου «Η Νεράιδα του πάγου»
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υστέρηση εσόδων, την αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την υπερφορολόγηση»