Ειδήσεις

Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga»


H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga», που θα πραγματοποιηθεί από 9 Οκτωβρίου έως και 13 Οκτωβρίου  2021, στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE, στην Κολωνία.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλοντας να προβάλλει τις τοπικές επιχειρήσεις και να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα της, στην εποχή επανεκκίνησης της οικονομίας και της ομαλοποίησης της αγοράς των τροφίμων και των ποτών, θα συμμετέχει στην εξαγωγική δράση «Anuga 2021». Με αυτό τον τρόπο, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και που θα λάβουν μέρος στην έκθεση να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να πραγματοποιήσουν επικερδείς συνεργασίες με χιλιάδες σημαντικούς Διεθνείς αγοραστές.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων δεν πρέπει να παραπέμπει σε άλλη Περιφέρεια. Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν συμμετοχές από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποσκοπώντας στην στήριξη της προσπάθειας για την ανάδειξη, την προώθηση και την διείσδυση των εξαιρετικής ποιότητας στερεοελλαδίτικων προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών της, θα καλύψει το 50% του κόστους συμμετοχής ώστε ο κάθε εκθέτης να επιβαρυνθεί με 230€/m2 (πλέον Φ.Π.Α.). Επισημαίνεται πως το ελάχιστο εμβαδόν του περιπτέρου που επιδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι 12m2  και το μέγιστο 15m2. Επιπλέον με την επιδότηση της ενοικίασης του χώρου προστίθεται και η επιδότηση 50% του ποσού που χρειάζεται να καταβληθεί για το Registration Fee, δηλαδή ο εκθέτης θα επιβαρυνθεί με 500€ (πλέον Φ.Π.Α.).

Το συνολικό κόστος ανά συμμετοχή ανέρχεται στα 230€/m2(πλέον Φ.Π.Α.) Χ τετραγωνικά περιπτέρου + 500€ (πλέον Φ.Π.Α.).

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά στην έκθεση εκθεμάτων ή/και εξοπλισμού ούτε η επιστροφή τους.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα βρείτε συνημμένη.

 

Μέτρα Ασφαλείας – Ειδικές Συνθήκες Συμμετοχής

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι οργανωτές θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή συμμετοχή τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών. Ενδεικτικά:

  • Μεγαλύτεροι διάδρομοι
  • Συστήματα εύκολης και ανέπαφης εισόδου και εξόδου από την έκθεση
  • Συστήματα αυτόματης ανίχνευσης κρουσμάτων κατά την είσοδο
  • Συνεχής έλεγχος του αριθμού των επισκεπτών σε κάθε αίθουσα και περιορισμό των επισκεπτών όταν ο αριθμός ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα όρια
  • Διαρρύθμιση της κατασκευής των περιπτέρων και περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων για τη μείωση του συνωστισμού τόσο στους διαδρόμους όσο και μέσα στα περίπτερα
  • για κάθε άτομο εντός του κάθε περιπτέρου θα αντιστοιχούν τουλάχιστον 4 τ.μ.
  • η προβολή των εκθεμάτων κάθε περιπτέρου θα ξεκινάει 1,5 μέτρο από το διάδρομο για την αποφυγή του συνωστισμού στους διαδρόμους
  • λόγω των παραπάνω δύο περιορισμών προκύπτει ότι το ελάχιστο μέγεθος ενός αυτόνομου περιπτέρου ορίζεται στα 12 τ.μ.
  • επειδή οι συνθήκες επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στην οργάνωση της εθνικής συμμετοχής, η κατασκευή θα είναι απλή και κοινή για όλους τους συμμετέχοντες (δεν θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ή ιδιοκατασκευές εντός του εθνικού περιπτέρου)

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κεντρική Δομή Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ)

Τηλ.: 2231030190 | Email: info@kye.com.gr

Προηγούμενο άρθρο Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εκδηλώσεις τιμής για τον Αθανάσιο Διάκο στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του στεγάστρου στο ΔΑΚ Λαμίας