Ειδήσεις

Πρώτη συνάντηση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης


Μια νέα χρονιά ακόμα πιο δύσκολη από την προηγούμενη ξεκίνησε,  με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων να εντείνεται. Τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων χρόνων αλλά και αυτά που έρχονται, θα επιδεινώσουν και άλλο τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Αυτή η επίθεση δεν αφήνει στο απυρόβλητο την παιδεία η οποία υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο. Η χρηματοδότηση πέφτει, οι εκπαιδευτικοί λιγοστεύουν και το σχολείο γίνεται ακόμα περισσότερο ένα εξεταστικό κέντρο που δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες που έχουν οι μαθητές. Το φροντιστήριο έχει καταστεί αναγκαίο κακό, αλλά ταυτόχρονα και δυσπρόσιτο για τις εργατικές οικογένειες.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο τον προκατόχων της, φτιάχνει ένα σχόλιο βαθιά ταξικό, ένα σχόλιο ταυτισμένο με το άγχος, την παπαγαλία, το τρέξιμο και το τεράστιο κόστος για τις οικογένειες. Το σχολείο φτιάχνει το εργατικό δυναμικό των 400 ευρώ που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του παίρνουν την πρωτοβουλία για ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, σαν απάντηση στον ταξικό χαρακτήρα του αποκλεισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από την εκπαίδευση.

Σκοπός του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης είναι να υψώσουμε το δικό μας τείχος ταξικής –  λαϊκής αλληλεγγύης στην επίθεση εργοδοσίας – κυβερνήσεις και τον συνοδοιπόρων τους! Να ενωθούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και να παλέψουν ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλονται στη νέα γενιά.

Η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης δεν μπαίνει στη λογική της «φιλανθρωπίας», ούτε  Ανήκει στις δομές της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας». Αυτή η πολιτική διαχείρισης της  φτώχειας συμβάλλει στην ανοχή του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση και προάγει τη λογική «καλύτερο το ελάχιστο από το τίποτα».  Αντίθετα,  η πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων βοηθά να συμμετέχουμε με μεγαλύτερη ορμή στους οργανωμένους αγώνες που είναι μονόδρομος.

Καλούμε όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων των λαϊκών οικογενειών να εγγραφούν!

Η πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 18.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας πού βρίσκεται στην Πλατεία  Διάκου.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς μπορούν να βοηθήσουν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης να δηλώσουν συμμετοχή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

697 7257 211 (Οικονόμου Γιώργος)697 1984 739 ( Κουραβάνα Δήμητρα),

698 6108 669 ( Αλεξόπουλος Αλέξης)

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση των νέων αγροτών της Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες Στυλίδας