Ειδήσεις

Ραδιοφωνικό Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821, στις οποίες συμμετέχει και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου το απόγευμα και μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος θα μεταδίδει ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους ήρωες και στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία της πατρίδος μας, το οποίο είναι μία σπουδαίας ποιότητας παραγωγή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το αφιέρωμα αυτό είναι το δεύτερο, το οποίο πραγματοποιεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Κάθε απόγευμα από τις 17:00 μ.μ  έως και τις 10:00 μ.μ, ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός θα φιλοξενήσει στην συχνότητα των 89,4 FM και στους διαδικτυακούς συνδέσμους www.imfth.grwww.e-radio.gr και www.live24.gr. αυτό το αφιέρωμα, στο οποίο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος συνομιλούν με καθηγητές Πανεπιστημίων και ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης και αναλύουν ιστορικά γεγονότα και μάχες από τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, καλύπτοντας ένα χρονικό πλαίσιο «από την Άλωση της Πόλης ως την Επανάσταση του 1821», το οποίο είναι και ο τίτλος του Ραδιοφωνικού αφιερώματος.

Το αφιέρωμα  θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα από την Τρίτη 16 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, εκτός από το Σάββατο, λόγω της ζωντανής μεταδόσεως του Αναστάσιμου Αρχιερατικού Εσπερινού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών με θέμα: «Αύριο είναι Κυριακή».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών ευχαριστεί τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Δρ. κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα για την παραχώρηση της αδείας αναμεταδόσεως αυτού του μοναδικού και εκλεκτού ιστορικού αφιερώματος, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση λαϊκών αγορών Ραχών (17-02-2021) – Πελασγίας (18-02-2021) – Στυλίδας (19-02-2021)
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Κρατική αρωγή για αποζημιώσεις αγροτών