Ειδήσεις

Σε 4 σχολεία ο Σεβασμιώτατος για τον αγιασμό


Το πρώτο κουδούνι, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ακούστηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου   σε όλα τα Σχολεία της χώρας μας  καλώντας τους μαθητές και πάλι στα θρανία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε αγιασμό σε 4 Σχολεία της πόλεως μας μεταφέροντας την ευλογία του Τριαδικού Θεού και την πατρική του ευχή για μια καρποφόρα και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ο Ποιμενάρχης μας αρχικά ετέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, του Διοικητού του ΚΕΥΠ Ταξίάρχου  Βασιλείου Μπέλλου, του Διοικητού Τροχαίας Λαμίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντού Ανδρέα Κυρίτση, σύσσωμων των Εκπαιδευτικών, κηδεμόνων και των μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και τους προέτρεψε να αγαπούν την μάθηση και να θέτουν στόχους. Ευχαρίστησε την Διευθύντρια του Σχολείου κα Αναστασία Ευαγγελοπούλου – Τσελή για την πρόσκληση και ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη.

Στα παιδιά απηύθυναν ευχές ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Δήμαρχος, ο  Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμος Β’, Σταύρος Κουτουλουγένης, ο οποίος και μίλησε στους γονείς και μαθητές για τους κανόνες της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς ευαισθητοποιώντας τους γονείς για την τήρησή τους. Επίσης αξιωματικοί της τροχαίας διένειμαν σε όλους ενημερωτικά φυλλάδια, στην είσοδο του σχολείου.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας, οι οποίες ευρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλεως και ετέλεσε τον αγιασμό και τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το σχολείο αυτό είναι ένα κόσμημα,  «Μπαίνοντας στο Λύκειο  νόμισα ότι μπαίνω σε Πανεπιστήμιο» ήταν τα πρώτα  λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας που μετά τον καθιερωμένο αγιασμό  ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή παραγωγική σχολική χρονιά αφοσιωμένοι στα μαθήματά τους  και στο μέλλον τους . Στον αγιασμό παρευρέθησαν και απήυθυναν χαιρετισμό και ευχές:  ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος  Καραΐσκος , ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς κ.  Χρήστος Δημητρίου , ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Πιλιτζίδης,  ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας κ. Γέωργιος Κοτρωνιάς , η πρώην βουλευτής κ Ελένη Μακρή -Θεοδώρου .

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα παιδιά να προσέχουν και να φροντίζουν το καινούριο κτίριο γιατί πλέον το σχολείο είναι δικό τους . Πρόκειται για σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 12 ανεξάρτητα κτίρια, δυναμικότητας 27 αιθουσών, 2 εργαστήρια φυσικής-χημείας, 2 αιθουσών τεχνολογίας, 1 αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών,  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρους που ανταποκρίνονται στους αυστηρούς κανονισμούς προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία και ασφάλειας κάθε μαθητή και επισκέπτη και έχει την δυνατότητα να στεγάσει μέχρι 500 μαθητές.

Τέλος θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο και όλους τους επισήμους απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου και Πρόεδρος της Π.Ε.Θ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο οποίος μεταξύ άλλων  ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσει το σχολείο άψογα από την πρώτη μέρα. Η ακολουθία του αγιασμού έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο ,τον οποίο έψαλλαν όλοι με μια φωνή.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας, ετέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, προτρέποντας τους να θέσουν γερές βάσεις στην εκπαίδευσή τους για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το Λύκειο, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Τον Ποιμενάρχη μας ευχαρίστησε εγκαρδίως ο νέος Διευθυντής του Σχολείου κ. Χρήστος Ρήγας, ενώ ευχές απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης και η Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης κα Πολυμέρου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον αγιασμό στο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Ταξιάρχου Βασιλείου Μπέλλου, της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, των Εκπαιδευτικών, των κηδεμόνων και των μαθητών.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και  προέτρεψε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο, να αγωνιστούν, να οπλιστούν με όπλα πνευματικά, την μόρφωση και το ήθος για να μπορέσουν  να προοδεύσουν και να καρποφορήσουν στην κοινωνία και συνεχώς να προσεύχονται για να δίδει ο Θεός φωτισμό και δύναμη στους κόπους τους.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικά φυλλάδια από την Αστυνομία σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων
Επόμενο άρθρο Συμβουλευτική Ιατρική στο Δήμο Λοκρών