Ειδήσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 20 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (14 και 15-04-2018), συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι με την απειλή σουγιά και τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο από ημεδαπό άνδρα. Κατασχέθηκαν ένας ξύλινος σουγιάς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας, για κλοπή φαρμακευτικών σκευασμάτων και υγρών καυσίμων (φιάλες προπανίου), από προαύλιο χώρο εγκαταστάσεων εταιρείας, στην ανωτέρω περιοχή. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα κλοπής, καθώς και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, κατηγορούμενος για κλοπή από οικία στην περιοχή.

Αλλοδαπός σε ευρύτερη περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κλοπή τροχοφόρου. Κατασχέθηκε μία κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για παραβάσεις νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν (7,7) γραμμάρια κάνναβης, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ) και μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.

Ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν δύο σουγιάδες.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, αεροβόλο υποπολυβόλο με πτυσσόμενο κοντάκι, σφραγισμένες αμπούλες πεπιεσμένου αερίου και συνολικά (3.000) μεταλλικά σφαιρίδια.

Ημεδαπός στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και (19) φυσίγγια περιστρόφου.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, καθώς και μία ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Έξι (6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
  • Αλλοδαπός στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
  • Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.
  • Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.
  • Αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας.
  • Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας.

Τέλος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταδικάζει την τιμωρία στρατιώτη
Επόμενο άρθρο Στις 6 Μαΐου ο αγώνας «Ανοπαία Ατραπός»