Ειδήσεις

Συνάντηση Γ. Κοτρωνιά με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πελασγίας


O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πελασγίας κ. Αθανάσιο Μαρή, στο γραφείο του στην Πελασγία, παρούσης και της τοπικής συμβούλου κ. Γ. Χατζηκωστή.

       Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον βουλευτή για τα έργα που ως Τοπική Κοινότητα θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν στην ιστορική κωμόπολη.

     Αναφέρθηκε σε 2 κυρίως έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα , όχι μόνον για το Τοπικό Συμβούλιο, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Πελασγίας.

   Πρώτη προτεραιότητα :  η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού

    Δεύτερη προτεραιότητα:  η ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Πελασγίας (Λάρισα κρεμαστή)

     Ενημέρωσε τον βουλευτή για την προώθηση από την δημοτική αρχή του έργου της δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου, στο παλαιό δημοτικό σχολείο και την πρόοδο της μελέτης του, επίσης ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Πελασγίας.

    Ο βουλευτής που ως έλκων την καταγωγή από τη μητέρα του δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα της περιοχής Πελασγίας ανέλαβε να βοηθήσει και στα δύο θέματα δηλ. και στην αποχέτευση και την ανάδειξη του Κάστρου, μιάς και για τον ίδιο αποτελούν τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα συμβάλλουν αφ’ ενός στην προστασία του περιβάλλοντος, αφ΄ετέρου στην δημιουργία ταυτότητας και επισκεψιμότητας στην περιοχή. 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Φθιώτιδας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση Υδρευτικού Δικτύου στην Ανατολική Φθιώτιδα