Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας Χρήστου Σταϊκούρα με τη Διοίκηση του ΣΒΒΕ


Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Σαββάκη, και τη Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στα γραφεία του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη.

Έγινε εκτενής ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της βιομηχανίας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν:

1ον. Στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη στήριξη της ανταγωνιστικής, εξωστρεφούς και καινοτόμου παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη διασύνδεσή τους με την έρευνα, την τεχνολογική πρόοδο και την εκπαίδευση.

2ον. Στη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης της βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας, κυρίως για τις παραγωγικές επιχειρήσεις της περιφέρειας.

3ον. Στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα στηριχθεί και θα στηρίζει την εξωστρέφεια της οικονομίας και τις εξαγωγικές της δυνατότητες και την περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος της βιομηχανίας της Βορείου Ελλάδος και εν γένει της βιομηχανικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτίωση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος για το επιχειρείν, θέματα αποκέντρωσης και η ριζική βελτίωση του χωροταξικού πλαισίου.

Συμφωνήθηκε ότι απαιτείται μια διαφορετική οικονομική πολιτική, με βασικούς άξονες την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και  ιδιωτικοποιήσεων, την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Μία οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της περιφέρειας και της κοινωνικής συνοχής.

Προηγούμενο άρθρο Μουσική παράσταση «Μουσικές και μελωδίες που αγαπήσαμε – Latin&GypsyJazz»
Επόμενο άρθρο Γεγονός οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Στερεά Ελλάδα