Ειδήσεις

Συνάντηση Μπακογιάννη-Χαρίτση


Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, που συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την εξυγίανση του Ασωπού αλλά και τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται για την επιχειρηματική και εμπορική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο, βασικό στοιχείο του οποίου είναι μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες στρατηγικής. Ο πρώτος αφορά στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος που έχει λάβει εθνικές διαστάσεις και ο δεύτερος στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής που μπορεί να αντλήσει πόρους από την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η χρόνια αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα από την υποχρηματοδότησήτης, λόγω της ύπαρξης βιομηχανικής ζώνης στα Οινόφυτα. Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να αντληθούν τα κονδύλια που στερείται σήμερα η Περιφέρεια λόγω ενός στατιστικού λάθους.

Την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συζήτηση εξέφρασε ο κ.Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση και δήλωσε:

«Χαίρομαι γιατί από τη μία πλευρά έγινε αντιληπτό το έργο που κάνουμε για να κερδίσουμε το στοίχημα εξυγίανσης του Ασωπού, αλλά και της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής και από την άλλη, διότι τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας, διαπίστωσαν την αδικία που ζούμε όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Αντλούμε μικρότερα κονδύλια λόγω του στατιστικού λάθους που μας εμφανίζει ως πλούσια περιφέρεια από τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων. Έχω φτάσει έως την Ευρώπη για το θέμα αυτό και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω όπου κι αν βρίσκομαι γιατί δικαιούμαστε χρήματα που θα είχαν γίνει έργα για όλους τους πολίτες και δεν τα λαμβάνουμε για λόγους γραφειοκρατίας. Οφείλω και πρέπει να πω ότι και σήμερα συνεχίσαμε μία πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ευχαριστώ τόσο τον κ.Χαρίτση όσο και τον κ.Κορκολή για την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθώς επίσης και για την ουσιαστική συνδρομή τους στο έργο μας».

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Εργατικό Κέντρο
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη Εργασίας στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας