Ειδήσεις

Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Ο αγώνας των εργαζομένων για σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας


Την Τρίτη 29 Αυγούστου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας απεργούν και παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων  στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.

Σοβαρές είναι η ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που υπήρξε από τους εργολάβους μέσα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες και των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που σιωπούν για αυτό το ζήτημα; Μέχρι χθες δεν γνώριζαν τώρα που γνωρίζουν τι κάνουν; Συνεχίζουν τον διάλογο απάτη με την κυβέρνηση για την δήθεν σωτηρία της ΛΑΡΚΟ; Με την στάση τους καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας, φόβου και τρόμου στους εργαζόμενους. Χθες παραλίγο να θρηνήσουμε και άλλο θύμα εργαζόμενου με το σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχαμε στην ΛΑΡΚΟ; Ας αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί αν ο εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος;

Προειδοποιούμε όλους αυτούς, που στέκονται απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων να μην  νομίζουν ότι θα επιβάλλουν «το φόβο και τον τρόμο», θα βρουν τα σωματεία και  τους εργαζόμενους του Νομού, απέναντί τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων για σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας.

Είναι αγώνας, που συνδέεται με την ίδια τη ζωή μας και δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει τον αγώνα μας «στο γύψο» γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν με βάση τις ανάγκες που έχουμε.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας θα είναι εκεί για να διαδηλώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές  να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 5.30 το πρωί έξω από την πύλη της ΛΑΡΚΟ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας: Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ
Επόμενο άρθρο Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τα παιδιά της Α' τάξης Δημοτικού