Ειδήσεις

Συνεργασία της Ι. Μ. Φθιώτιδος με την “ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ” για την στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες


Υπό την πατρική φροντίδα του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, για τη στήριξη των πλημμυροπαθών και των δοκιμαζομένων αδελφών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, πραγματοποιήθηκε η αγαστή συνεργασία με τη δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και την Fabric Republic του Υπουργείου Υγείας.

Η Fabric Republic η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, αποτελώντας ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού με τη χρήση μεθόδων διαλογής, καθαρισμού/απολύμανσης, κατηγοριοποίησης και συσκευασίας, παρείχε έμπρακτη στήριξη στην Ιερά Μητρόπολή μας, προσφέροντας ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα συνολικού βάρους 784 κιλών.

Με ιδιαίτερη ζέση η πρόεδρος της κοινωνικής δομής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη και οι συνεργάτες της, η υπεύθυνη του προγράμματος Fabric Republic κ. Κυριακή Κοροβέση, ο υπεύθυνος ρουχισμού κ. Ευστράτιος Γεωργής και οι εθελοντές του προγράμματος EVS της ΙΑΣΙΣ, ανταποκρίθηκαν στις έκτακτες ανάγκες όπως αυτές εκφράστηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη με στόχο την αμέριστη αρωγή στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Με κοινό σκοπό την ανακούφισή τους, οργανώθηκε η δράση στήριξης και η αποστολή ειδών ένδυσης (ανδρικών–γυναικείων-παιδικών-βρεφικών) και κλινοσκεπασμάτων.

Εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ανεξαιρέτως όλους όσους συνέδραμαν παντί τρόπω στην υλοποίηση της δράσης αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Μακρακώμης για τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον Covid-19
Επόμενο άρθρο Ομιλία Γ. Κοτρωνιά στο Σ/Ν για την Ιθαγένεια