Ειδήσεις

Σωματείου Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία


Tο Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα πρακτορεία διανομής τύπου και στα εργοστάσια εκτύπωσης εφημερίδων. Εκφράζει παράλληλα τη συμπαράστασή του, στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται σε μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου.

Εξελίξεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου αντεργατικού σχεδίου, όπου τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συνεργασία με την εργοδοσία, προωθούν τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων του κλάδου, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων. Μεγάλες επιχειρήσεις, με διάφορους τρόπους, οδηγούνται σε παύση λειτουργίας, για να ξανανοίξουν κάτω από νέα διοίκηση, με καλύτερους για αυτούς όρους και στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται από τους ανταγωνισμούς της αστικής τάξης σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο . Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απολύονται χωρίς να τους καταβάλλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ενώ όσοι επαναπροσληφθούν στα νέα σχήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με εντατικότερους ρυθμούς εργασίας, χαμηλότερες αμοιβές και λιγότερα έως καθόλου εργασιακά δικαιώματα .

Οι περιπτώσεις των ΔΟΛ, “Πήγασος” , “Ίριδα” και “Πρακτορείο Ευρώπη” είναι χαρακτηριστικές των εξελίξεων, που όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Οι αναδιατάξεις στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια. Ακόμη κι αν φαίνεται σε αυτή τη φάση πως μοιράστηκε η δουλειά, τα χειρότερα έρχονται. Αυτό, το αντιλαμβάνονται καλύτερα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής τύπου της Φθιώτιδας, όπου το κλείσιμο του υποκαταστήματος του “πρακτορείου Ευρώπη”, σηματοδότησε πολύ νωρίτερα τις εξελίξεις και διαμόρφωσε τις νέες συνθήκες σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας, χαιρετίζει το συντονισμό της δράσης του Σωματείου Λιθογράφων, της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και του Σωματείου των Πρακτορείων Τύπου στην προετοιμασία της απεργίας της Πέμπτης 7 Σεπτέμβρη. Παράλληλα καλεί τους συναδέλφους, να γυρίσουν την πλάτη στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν η εργοδοσία του κλάδου , μαζί με την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να εκφράσουν με την στήριξη και τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, την αλληλεγγύη στο συναδέλφους που δοκιμάζονται.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την ΠΕΛ