Ειδήσεις

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας & Κ.Υ.: Οι μετακινήσεις του υγειονομικού προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο δημιούργησε πολλά προβλήματα


Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ορίστηκε ως Εμβολιαστικό Κέντρο έναντι του κορωνοιού. Έτσι, ένα μέρος του προσωπικού του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, μετακινήθηκε από διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δίνοντας μεγάλο αγώνα και μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δημιούργησαν κατάλληλες συνθήκες για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υγειονομική δομή. Δυστυχώς όμως, λόγω των μετακινήσεων αυτών, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην τακτική λειτουργία υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Επιπλέον, η επάνδρωση του εμβολιαστικού κέντρου με ιατρικό προσωπικό έγινε μόνο από ειδικευόμενους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που μετακινηθήκαν με εντολή της Διοίκησης. Η μετακίνηση του προαναφερόμενου ιατρικού προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο εγείρει μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την νομιμότητα των συγκεκριμένων διοικητικών αποφάσεων. Μάλιστα γι αυτό το λόγο, το συγκεκριμένο ιατρικό προσωπικό απέστειλε στην Διοίκηση «εξώδικη διαμαρτυρία».

Την ώρα λοιπόν που οι υγειονομικοί προσφέρουν τα μέγιστα απέναντι στον κορωνοιό, η πολιτεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το ήδη υπάρχον στελεχιακό δυναμικό. Το προσωπικό, εξουθενωμένο από το δεύτερο κύμα της υγειονομικής κρίσης, είναι αναγκασμένο να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο για τις τακτικές δραστηριότητες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος όσο και για τις ανάγκες (αντιμετώπιση κρουσμάτων, εμβολιασμός) που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ζητούμε:

1)να υπάρξει άμεση ενίσχυση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό προκειμένου το εμβολιαστικό κέντρο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και να μην διασαλεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας.

2)να εφαρμοστεί το εργατικό δίκαιο για το ιατρικό προσωπικό που δύναται να απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου οι διοικητικές αποφάσεις να συμβαδίζουν με την σχετική νομοθεσία.

 

Το Δ.Σ

Προηγούμενο άρθρο Απολύμανση κοινόχρηστων χώρων στη Μαλεσίνα τη Δευτέρα 8 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Όποιος εφονεύθη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ενυμφεύθη την αιωνιότητα»