Σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας Δήμου Λαμιέων με ΠΑ.Δ.Α»


Tags |

Τη σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Λαμιέων και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 28/1/2021, μετά από σχετική εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, κας Αμαλίας Ποντίκα.

Η σύνδεση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τους Δήμους συνιστά μια συνεργασία αμφίδρομης ωφέλειας, τόσο για την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και για τους Δήμους που μπορούν έτσι να αξιοποιούν την ακαδημαϊκή γνώση και την εμπειρία των ειδικών.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) και πιο συγκεκριμένα το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών Αγαθών, με το σύνολο των φοιτητών και των επιβλεπόντων Καθηγητών του πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης των μουσειακών εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας.

Παρόμοιες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης, είναι απολύτως αναγκαίες όχι μόνο στο Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, αλλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» και τα άλλα Μουσεία του Δήμου Λαμιέων, για την ορθή λειτουργία των πολιτιστικών δομών, τη διατήρηση των συλλογών και έργων τέχνης σε άριστη κατάσταση και την απόκτηση πιστοποιήσεων από το ΥΠ.ΠΟ.

Επιπρόσθετα, στο Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπεται συνεργασία με τη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑ.Δ.Α, με σκοπό τη συμβολή των ειδικών στην τουριστική ανάπτυξη που επιχειρείται στον Δήμο Λαμιέων και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, για τη δημιουργία και διαχείριση τουριστικού προϊόντος στον Δήμο και την ανάδειξή του σε τουριστικό προορισμό.