Ειδήσεις

Τέταρτος Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά φέτος, αεροψεκασμός στους ορυζώνες της Ανθήλης και το φυσικό οικοσύστημα του Δέλτα του Σπερχειού την Πέμπτη 30 / 06 / 2016 υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό προνυμφοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, μετά την χθεσινή έντονη βροχόπτωση  είναι πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία με λιμνάζοντα νερά κλπ. Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του.

Τέλος, αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους ή τον Δήμο τους  να  μας ενημερώνουν άμεσα,   στο τηλέφωνο  801 11 88284 (αστική χρέωση) που έχει ενεργοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια της ΠΕΔ σε όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια