Ειδήσεις

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων με την Υποστήριξη του Europe Direct σας παρουσιάζουν την «Πόλη της Ευτυχίας»


binary comment

Υλοποιώντας το πρόγραμμα σπουδών των Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Λαμιέων, το παιδαγωγικό προσωπικό ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την προετοιμασία για την πραγματοποίηση μίας κοινής Χριστουγεννιάτικης παράστασης βασισμένης στο Μουσικό παραμύθι της Αλεξάνδρας Μέριανου «Η Ευτυχία όταν Μοιράζεται διπλασιάζεται» με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που φοιτούν στις δομές μας. Παιδιά και παιδαγωγοί μοιράστηκαν ιδέες και εργάστηκαν με όρεξη και αγάπη για το τελικό αποτέλεσμα κατά την περίοδο λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Οι υγειονομικές συνθήκες δυστυχώς, άλλαξαν τα σχέδια μας, αλλά δεν τα ματαίωσαν. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe direct , με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργείων του Δήμου και με εργασίες των μικρών μας μαθητών που υλοποιήθηκαν με εξ αποστάσεως καθοδήγηση, δημιούργησαν στην πλατεία Κοντόπουλου (Καράβι) ένα μαγικό σκηνικό, μια πόλη, την «Πόλη της ευτυχίας», που σηματοδοτεί για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για εμάς, την έλευση των Χριστουγέννων, την έλευση των συναισθημάτων της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, συνδράμοντας έτσι και στο φετινό εορταστικό στολισμό της πόλης μας. Μία πόλη φτιαγμένη με αγάπη από παιδιά για τα παιδιά αλλά και για όλους εμάς.

Η Αλεξάνδρα Μέριανου για την “Πόλη της Ευτυχίας”:

“Υπάρχουν κάποιες ιστορίες ,που είναι τόσο μαγικές που δεν μπορεί πάρα να είναι αληθινές. Τόσο όμορφες που ακόμα και τα αστέρια τις διαβάζουν για όνειρα γλυκά.  Μια τέτοια ιστορία ήρθαμε να σας διηγηθούμε. Για ένα πλάσμα υπέροχο. Μια αρκουδίτσα τρυφερή. Που από ένα θαύμα απέκτησε ζωή σ΄ένα εργαστήρι παιχνιδιών.

Μα περισσότερα δεν με αφήνει να σας πω… Αυτή την υπέροχη αρκουδίτσα την λένε Ευτυχία. Και φέτος θα μας φιλοξενήσει στην πόλη της. Την πόλη της Ευτυχίας. Μια πόλη που χτίζαμε παιδαγωγοί και παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων. Με την Ευτυχία να μας καθοδηγεί. Για να μοιραστεί μαζί μας μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Γεμάτη δώρα, τραγούδια, ζαχαρωτά και αγάπη. Σε ένα παραμύθι που θα φτάσει στα σπίτια όλων μας με τρόπο μαγικό! Βλέπετε μας περίμενε όλους μαζί εδώ, αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν γίνεται, δεν το έβαλε κάτω… Είπε «Εγώ την ιστορία μου θα την μοιραστώ» και έστειλε εμένα να σας την πω.

Γιατί η Ευτυχία όταν μοιράζεται …διπλασιάζεται!”

 

Βίντεο από την Προετοιμασία της Πόλης της Ευτυχίας: https://youtu.be/y_qqIDWeSbU

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων