Ειδήσεις

Τα ονομαστήριά του άγει ο Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος


Την 5η και 6η Δεκεμβρίου 2016, παραμονή και ανήμερα της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μυρών της Λυκίας του θαυματουργού, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος και θα εορτάσει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στην Λαμία, την 5η Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας, τέως Μητροπολιτικόν Ναόν.

Την κυριώνυμο ημέρα 6 Δεκεμβρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με την παρουσία των Αρχών του τόπου και του ευσεβούς λαού.

Στις έδρες των Αρχιερατικών περιφερειών, τις Ιερές Μονές και τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Δοξολογική δέηση, υπέρ υγείας και ενδυναμώσεως του Σεβασμιωτάτου και θα ψαλεί η φήμη του.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών το πρωί, μετά την Θεία Λειτορυγία, εις το Μητροπολιτικό Μέγαρο, επί της οδού Σκληβανιώτου 5, έως τη 1 το μεσημέρι.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπληρώσεως είκοσι ετών θεοφιλούς ποιμαντορίας εις την Ιεράν Μητρόπολις Φθιώτιδος, υπό του Δήμου Λαμιέων. Μετά το πέρας της εκδηλώσεως θα παρατεθεί δεξίωση στην τραπεζαρία του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου για όλους τους παρευρισκομένους.

Σημειώνουμε, ότι λόγω της συγκεκριμένης εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί ευχές κατά τις απογευματινές ώρες εις το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Προηγούμενο άρθρο Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε μας προσκαλεί όλους στη χριστουγεννιάτικη έκθεσή του
Επόμενο άρθρο Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ο Άγιος Κωνσταντίνος