Ειδήσεις

Τεχνική Σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας-Λιανοκλαδίου


Η αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας-Λιανοκλαδίου μετά τη λειτουργία της νέας σύνδεσης, ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (με πρωτοβουλία) του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου . Στη σύσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  και Αμφίκλειας-Ελάτειας Γεώργιος Γώγος, η π. Βουλευτής Ελένη Μακρή, εκπρόσωπος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του ΟΣΕ και ο  Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας «Φθιωτική Αναπτυξιακή» κ.Γεώργιος Τσάμπρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τον τουριστικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό της λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής στον ορεινό όγκο της Οίτης και του Καλλιδρόμου, όπως επίσης και τα συγκοινωνιακά οφέλη της και εκφράστηκε ομόφωνα η βούληση για τη διατήρησή της.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα, τόσο από το θεσμικό χαρακτήρα του όσο και σε επίπεδο κόστους οφέλους, καθώς εκτιμήθηκε, ότι η συντήρηση  της συγκεκριμένης γραμμής αποτελεί τη μεγαλύτερη παράμετρο . Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ακόμη, ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση μίας εμπεριστατωμένης μελέτης κόστους οφέλους, η οποία θα αποτυπώνει τις υφιστάμενες θεσμικές δεσμεύσεις και θα λαμβάνει υπ’ όψη της προσανατολισμούς, από την πλευρά του ΟΣΕ.

Η Περιφέρεια ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη την οποία θα εκπονήσει η αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας « ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» σε συνεργασία με όλους τους φορείς .

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό προσανατολισμό που περιμένουμε να έχει θετικές επιδράσεις στην περιοχή . Ξεκινάμε σήμερα βάζοντας τη βάση για να έχουμε μας τα δεδομένα τα οποία θα προσανατολίζουν τις επόμενες κινήσεις μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δηλώνει παρούσα σε όλα τα επίπεδα αναλαμβάνοντας πρωτίστως  το κόστος για την συγκεκριμένη μελέτη η οποία θα μας προσανατολίσει για τα επόμενα βήματα και τις επόμενες διεκδικήσεις μας “

Προηγούμενο άρθρο Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Βαλαβάνη με θέμα: «Η σκολίωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία της»
Επόμενο άρθρο Μουσική εκδήλωση για τον συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου