Ειδήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι μέσο επιβολής του διοικούντος, αλλά όργανο που υπηρετεί την Δημοκρατία


Για μια ακόμη φορά, πολλοστή δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο, η Δημοτική Αρχή Λαμίας έδειξε με αυταρχισμό τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου για την λειτουργία του δήμου.

Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που έγινε για να διορθωθούν τα λάθη της πρόσφατης απόφασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων με την συμμετοχή του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και με απόντα τον δήμαρχο κ. Σταυρογιάννη για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα ο Πρόεδρος με μια πρωτοφανή ενέργεια έκλεισε την συνεδρίαση αρνούμενος να θέσει, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας, σε ονομαστική ψηφοφορία τα θέματα που συζητήθηκαν και που έθεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση, φοβούμενος μην χάσει την πολυπόθητη αναγκαία πλειοψηφία.

Έτσι, η συνεδρίαση έκλεισε αιφνίδια με βίαιο τρόπο ενώ στις έντονες διαμαρτυρίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αντιδημοκρατική αυτή απόφαση, με εντολή «άνωθεν» διακόπηκε αυθαίρετα και αναίτια η ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο!

Επειδή θεωρούμε πως η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαφυλάττει την πολυφωνία, την διαφάνεια και την συμμετοχή, καταγγέλλουμε αυτή την συμπεριφορά και δηλώνουμε πως θα καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να επανέλθει η νομιμότητα που τόσο βάναυσα κακοποιείται τελευταία στην Λαμία, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Κοινωνική Συμμαχία

Προηγούμενο άρθρο Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας για τον κίνδυνο παύσης της Ογκολογικής Κλινικής
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που προσβάλλουν την ελιά