Ειδήσεις

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζει το Erasmus+ on line


Στο πλαίσιο του προγράμματος  ERASMUS+ με τίτλο «ΤΕΑΜ, Tolerant Europeans Achieve More”, διεξήχθη με επιτυχία, η διαδικτυακή κινητικότητα με διοργανώτρια χώρα τη Ρουμανία, από τις 22/2/2021 έως τις 26/2/2021. Συντονιστικό σχολείο του προγράμματος είναι το Privatschule Regina Stein, από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και συμμετέχουσες χώρες είναι: Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Λετονία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμπερίληψη, την ένταξη μαθητών με διαφορετικότητα.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε ομάδες αποτελούμενες από όλες τις χώρες εταίρους και είχαν την δυνατότητα μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις, να γνωρίσουν νέο λεξιλόγιο καθώς και καθημερινές συνήθειες των συμμαθητών τους, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συμμετέχοντες από τις 6 χώρες της Ευρώπης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης στη διαδικτυακή κινητικότητα, έγιναν πολιτιστικές παρουσιάσεις της διοργανώτριας χώρας, Ρουμανίας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με καθημερινή τηλεκπαίδευση, παρουσιάσεις, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες με χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα από 12 έως 16 Απριλίου με διοργανώτρια χώρα την Πολωνία.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο χώρο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου
Επόμενο άρθρο Ανοικτή διαδικτυακή ενημέρωση/συζήτηση για το σκοπό και το πλαίσιο λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων