Ειδήσεις

Υπογράφηκε η τελευταία εργολαβία πρασίνου μεταξύ Τιθορέας-Δομοκού


Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Σιδηροδρομικού Άξονα ΠΑΤΡΑΣ–ΑΘΗΝΑΣ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ–ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ/ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΠΑΘΕ/Π) που υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23-01-2017, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα,  η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Φυτοτεχνικές εργασίες για την σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τη Χ.Θ. 255+305 έως την έξοδο του Σ.Σ. Δομοκού Χ.Θ. 270+600» (Α.Δ. 2505) με συμβατικό οικονομικό αντικείμενο, το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 717.569,38 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το xρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility–CEF) 2014–2020 και από Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ανάδοχος είναι η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΑΝΗ Α.Τ.Ε.».   Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 36 μήνες.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί την τελευταία εκ των πέντε εργολαβιών πρασίνου, που περιλαμβάνονται στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τιθορέας έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού.

Με τις φυτοτεχνικές εργασίες, που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης θα κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα για την σταθεροποίηση των πρανών, την προστασία από τις διαβρώσεις των σχηματισθέντων ορυγμάτων και επιχωμάτων και ταυτόχρονα την περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.

Πηγή: ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 238 θέσεις κοινωφελής απασχόλησης στη Φθιώτιδα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ