Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης οδοφωτισμού στο Δήμο Καμένων Βούρλων


Υπεγράφη τη Δευτέρα 24/5/2021 με το νόμιμο εκπρόσωπο  της  αναδόχου  εταιρείας «Dasteri Systems A.E.», κύριο Ιωάννη Δαστερίδη,   η σύμβαση για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» προϋπολογισμού 2.604.545,60 € με ΦΠΑ 24%.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εκπομπών ρύπων, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις δημοτικές εγκαταστάσεις οδοφωτισμού του Δήμου Καμένων Βούρλων, καθώς και η αναβάθμιση του φωτισμού σε υποφωτισμένες οδούς του Δήμου.

Τα φωτιστικά και  οι λαμπτήρες LED, που θα τοποθετηθούν αντικαθιστώντας τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό,  είναι πράσινης τεχνολογίας και παρέχουν ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένο φωτιστικό αποτέλεσμα.

Είμαστε ιδιαιτέρως αισιόδοξοι, ότι με την υλοποίηση του έργου αυτού, ο Δήμος μας αφενός από αισθητικής απόψεως, θα αλλάξει όψη,  αφετέρου και από πρακτικής απόψεως, αφενός η βελτίωση του οδοφωτισμού, παρέχει αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας για τον πολίτη τις νυχτερινές ώρες, βοηθά στην αποσόβηση τροχαίων ατυχημάτων και μακροπρόθεσμα, με την εξοικονόμηση ενέργειας, ο δημότης θα μπορέσει να δει αποτέλεσμα και στον οικιακό του προϋπολογισμό, με την μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Η Δικαστική δικαίωση του Δήμου από το έβδομο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  πέραν του ότι πρακτικά επέτρεψε την εξέλιξη του έργου,   ανέδειξε και επιβεβαίωσε την προσπάθειά μας να δημοπρατήσουμε το έργο με όρους τέτοιους, ώστε ο ανάδοχος που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία, να είναι αξιόπιστος και να μπορέσει να διεκπεραιώσει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δημιουργεί μακροχρόνιες υποχρεώσεις για αυτόν, που θα αναλάβει να το εκτελέσει.

Δόθηκε με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα σε όσους,  από άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητας, προέτρεξαν να αναπτύξουν παραφιλολογία, για δήθεν φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μη αντιλαμβανόμενοι, πως το πλαίσιο εκτέλεσης των δημοσίων έργων είναι αυστηρό και θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για να εξασφαλίζεται, ότι τα έργα θα κατασκευάζονται, εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εκείνων, που εγκατέλειψαν πριν καν αρχίσουν την κατασκευή, με αποτέλεσμα αναρίθμητοι διαγωνισμοί να είναι κυριολεκτικά μετέωροι.

Εγώ προσωπικά και η παράταξή μου, προχωρούμε όχι μόνο στην πραγμάτωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αλλά ερχόμενοι καθημερινά αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα και αιτήματα πολιτών, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας με κάθε τρόπο. Με πρόγραμμα και μεθοδικότητα θα συνεχίσουμε, ώστε ένα προς ένα τα τοπικά θέματα να δρομολογούνται.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη αλλοδαπός στη Στυλίδα Φθιώτιδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση
Επόμενο άρθρο Έναρξη περιόδου εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2021-2022