Ειδήσεις

«Χοροί του ουρανού και της γης στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα»


Μια αξέχαστη εμπειρία, θα ζήσουν όσοι θα συμμετάσχουν, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:30, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων “ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ”, του Γυμνάσιου Υπάτης, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Ν. Φθιώτιδας “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ” και με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Υπάτης με θέμα:

«Χοροί του ουρανού και της γης στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα»

 Η εκδήλωση εντάσσεσαι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αιγυπτιακής Πολιτιστικής Εβδομάδας, που διοργανώνει το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξωτερικών Μορφωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου και διάφορους Ελληνικούς Φορείς για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Εβδομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 σε διάφορες πόλεις, μεταξύ αυτών και η Υπάτη, θα υποδεχθούν εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Αίγυπτο και τον Αραβικό κόσμο με την Ελλάδα από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Υπάτη:

  • Καλωσόρισμα.
  • Χαιρετισμός του Μορφωτικού Ακολούθου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Ελλάδα Dr. Hussein Marie Mahmoud.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ από μέλη του ΣΕΑΦ.
  • Παρουσίαση εργασίας των μαθητών του Γυμνασίου Υπάτης σχετικά με τον παραδοσιακό τελετουργικό χορό της Βερβερίτσας (παρακλητικός χορός προς τον ουρανό) και μελών των Αινιάνων που θα τον τραγουδήσουν.
  • Το αιγυπτιακό παραδοσιακό συγκρότημα Tanoura θα παρουσιάσει τον ομώνυμο στροβιλιστό χορό που συμβολίζει την αέναη κίνηση του ουρανού και της γης, τους πλανήτες και τη διαδοχή των εποχών.

Οι Αινιάνες συμμετέχοντας για 3η χρονιά στην Αιγυπτιακή Πολιτιστική Εβδομάδα και συνεργαζόμενοι τα τελευταία 6 χρόνια σε ποικίλες εκδηλώσεις με το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο θεωρούν πως η συνέργεια φορέων της Υπάτης αλλά κυρίως η συμμετοχή της νεολαίας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι η βάση για την κατανόηση και την αλληλεγγύη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε και να συνυπάρξουμε βρίσκοντας τα κοινά στοιχεία που μας ενώνουν.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Γυμνασίου Υπάτης κ Μπάμπη Χονδραλή και τους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρότασή μας για συμμετοχή σ’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

xoroi

 

xoroi-1

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Ο Προϋπολογισμός του 2017 αποδεικνύει το τεράστιο κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»
Επόμενο άρθρο Ημερίδα «Ιστορία και αρχειονομία της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης»