Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Ενεκρίθη ο Οργανισμός λειτουργίας του Κ.Υ. Καμένων Βούρλων


Τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών, με απόφασή τους, στις 04 Μαΐου 2020, ενέκριναν τον Οργανισμό λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, στην περιοχή του ΔήμουΚαμένων Βούρλων Φθιώτιδας, ως αποκεντρωμένη οργανική μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Ως περιοχή ευθύνης του κέντρου υγείας Καμένων Βούρλων ορίζεται η περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων και η Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων.

 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η σύσταση οχτώ (8) θέσεων ιατρικού προσωπικού, με ειδικότητες Παθολογίας (4 θέσεις),Παιδιατρικής(1 θέση),Ακτινοδιαγνωστικής(1 θέση),Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής (1θέση) και μία (1) θέση Οδοντιάτρου, καθώς και η σύσταση δεκαέξι (16) θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.Η απόφαση αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

 

Επιπροσθέτως, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια προέβη, με σημερινή της απόφαση, στην πρόσληψη εννέα (9) ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

 

Οι προσπάθειες για την κάλυψη και αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από δημόσιους φορείς συνεχίζονται.

Προηγούμενο άρθρο Επανέναρξη των Ενοριακών Κέντρων Αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία λαϊκών αγορών