Ειδήσεις

Χτύπησαν για δεύτερη φορά ΑΤΜ στις Λιβανάτες


Αποτυχημένη ήταν και η δεύτερη μέσα σε δυο μήνες απόπειρα ανατίναξης του ίδιου Α.Τ.Μ. στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από την σπείρα που προκαλεί εκρήξεις στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης με τη μέθοδο Plofkraak, δηλαδή με την παροχέτευση αερίου στο εσωτερικό τους!
Όπως στις 27 Μαΐου, έτσι και τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δράστες αναστάτωσαν την  περιοχή προκαλώντας ισχυρή έκρηξη στο ΑΤΜ τράπεζας που είναι τοποθετημένο στο ισόγειο ενός καταστήματος στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όμως, ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να ανοίξουν τις κασετίνες που περιέχουν τα χρήματα κι έτσι αναγκάστηκαν να εξαφανιστούν και πάλι με άδεια χέρια!
Στην προηγούμενη απόπειρά τους, οι άγνωστοι κακοποιοί είχαν αποτύχει να αρπάξουν τα χρήματα από το ίδιο Α.Τ.Μ., όμως προηγουμένως είχαν ανατινάξει αυτό που ήταν τοποθετημένο σε άλλο κτίριο 350 μέτρα πιο μακριά! Από αυτό είχαν διαφύγει με ένα μικρό σκούρο αυτοκίνητο με τουλάχιστον 100.000 ευρώ στις τσέπες, αφήνοντας πίσω τους  χαρτονομίσματα των 20, αξίας 8.500 ευρώ που είχαν καεί από την έκρηξη. Έρευνες για τον εντοπισμό των κακοποιών διενεργεί η Ασφάλεια Λαμίας.

protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο Η «Κοινωνική Συμμαχία» για την αποκομιδή των σκουπιδιών
Επόμενο άρθρο Έρευνα της Αστυνομίας για κύκλωμα με τα παράνομα αλιεύματα στην Ανθήλη