Ειδήσεις

13 συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς των Λοκρών


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την 01-04-2021 το πρωί, σε τρεις (3) οικισμούς ευρύτερης περιοχής των Λοκρών Φθιώτιδας.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ειδικότερα την καταπολέμηση των ρευματοκλοπών, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Κ ατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (24) άτομα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά δέκα τρεις (13) ημεδαποί (δώδεκα άνδρες και μία γυναίκα), για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο έχει κηρυχτεί ανυπότακτος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να έχουν συνδέσει στα σύρματα του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, άλλα μονωτικά καλώδια (αγωγούς) και με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουν παράνομα την ηλεκτρική ενέργεια, στα παραπήγματα που διαμένουν.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συμμετείχε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης, το οποίο προέβη σε αποσύνδεση της παράνομης ηλεκτροδότησης , καθώς και αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας .

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στη Λαμία την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα των rapid tests σe Μαλεσίνα και Κυρτώνη