Ειδήσεις

2η ομιλία για τις «Αγιασμένες μορφές της εποχής μας»


Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων – ομιλιών με γενικό τίτλο «Αγιασμένες μορφές της εποχής μας», το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολίς μας για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα,  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα λάβει χώρα η 2η ομιλία.

Ομιλητής θα είναι ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, με θέμα «Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος».

Ο πατέρας Ιάκωβος Τσαλίκης  υπήρξε μια αγιασμένη και ακτινοβολούσα πνευματικά μορφή του καιρού μας, ο Θεός τον χαρίτωσε με σπάνια πνευματικά χαρίσματα, όπως της διοράσεως και προοράσεως, της διακρίσεως και της παραμυθίας, καθώς επίσης αρκετές  ήταν οι θεοπτείες πού είχε και οι θεοσημείες πού επιτελούσε με την προσευχή του.

Οι θαυμαστές διηγήσεις του νυν Ηγουμένου του Οσίου Δαυίδ για τον επιφανή προκάτοχό του Γέροντα Ιάκωβο, θα αποτελέσουν για όλους τούς ακροατές πηγή μεγάλης ψυχικής ωφέλειας.     

Καλούνται οι φιλακόλουθοι και φιλάγιοι να συμμετάσχουν στην ως άνω εκδήλωση αποδίδοντας τιμή και σεβασμό στον μακαριστό Γέροντα της Εύβοιας π. Ιάκωβο Τσαλίκη αποκομίζοντες ενίσχυση για τον αγώνα της σωτηρίας τους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Προηγούμενο άρθρο 58 συλλήψεις μετά από ελέγχους της Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ένας εκ των προμηθευτών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών