Ειδήσεις

24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της «3ης αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ, την ΕΕ.
  2. Την πραγματοποιήσει σύσκεψης σωματείων, φορέων και εργαζομένων την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου – Πλατεία Διάκου για την προετοιμασία της 24ώρης απεργίας.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.

Η ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.

Καλούμε τα σωματεία και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης για τα παιδιά της εργατικής τάξης
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού στη Στυλίδα