Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα τώρα!
Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου 10:30 το πρωί Πλατεία Ελευθερίας
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνει σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους για να πέφτουν στα μαλακά τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Mε το νομοσχέδιο έκτρωμα θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Χατζηδάκης θα επηρεάσουν πολύ σοβαρά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, δεν θα έχουν καμία σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Έρχεται να ικανοποιήσει τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψει τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Με το νομοσχέδιο έκτρωμα οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν την ελευθερία στη σταθερή δουλειά στο οκτάωρο ή στο 7ωρο για όσους κλάδους το έχουν κατακτήσει.
Αντίθετα υπάρχουν άπειρες ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, σπαστά ωράρια.
Επίσης εκτός από τους ανέργους, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με περιστασιακή εργασία, λίγες ώρες δουλειά τη μέρα, ή τη βδομάδα χωρίς σταθερό εισόδημα, άρα χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.
Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για την ελευθερία των εργοδοτών. Στην προσπάθειά της να κάνει το μαύρο άσπρο, λέει πως η επέκταση του εργάσιμου χρόνου είναι πρόοδος τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι πολλές ώρες δουλειάς ευθύνονται για σωρεία εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων και μία σειρά ασθένειες.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές στα εργασιακά θα δυναμώσει η θέση τους στην εργασία.
- Πόσο δυνατός αλήθεια θα αισθάνεται κάποιος όταν δεν ξέρει πότε θα δουλεύει, πόσο θα δουλεύει, πώς θα δουλεύει.
- Πόσο δυνατός θα αισθάνεται ο εργαζόμενος όταν θα μπορεί να τον υποχρεώνει να δουλεύει ο εργοδότης 13 ώρες τη μέρα και για 6 μήνες.
- Πόσο δυνατός θα αισθάνεται όταν θα τον απασχολεί ο εργοδότης όσες Κυριακές θέλει.
Δυνατός εργάτης είναι οργανωμένος εργάτης που παλεύει για τα δικαιώματα του και να αλλάξει αυτή την άθλια πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, δημαγωγικά διατυμπανίζει πως το κάνει για το καλό μας.
Δίνει με το νομοσχέδιο έκτρωμα το δικαίωμα στους εργοδότες ανεμπόδιστα να απολύουν εργαζομένους και συνδικαλιστές. Έτσι οποίος αντιδρά αντιστέκεται να απομακρύνεται από την εργασία του με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι απεργοί θα θεωρούνται εγκληματίες και η παραμικρή κινητοποίηση θα διώκεται ποινικά.
Τα περί ψηφιοποιήσης που περνάει η κυβέρνηση σημαίνει, την αξιοποίηση της τεχνολογίας για το φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, για να μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι εργοδότες σε αυτά.
Ποιος θα ωφεληθεί από την μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε ΜΚΟ;
Μήπως θα είναι σε όφελος των εργαζομένων που διοικητικά στελεχώνεται το ΣΕΠΕ από διευθυντικό προσωπικό των βιομηχάνων και των τραπεζιτών;
Tο κερασάκι στην τούρτα σε όλα αυτά είναι ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι αυτοκόλλητοι κοινωνικοί εταίροι της κάθε Κυβέρνησης, σε όλο αυτό το χάλι βλέπει θετικά σημεία.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ.
Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζει για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση. Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Δεν πάει άλλο
- Δεν φτάνει σήμερα να παλεύουμε μόνο για το οκτάωρο. Υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη ώστε να δουλεύουμε λιγότερο από 8 ώρες με μεγαλύτερες απολαβές, με καλύτερες συνθήκες εργασίας.
- Δεν θέλουμε ευελιξία για την εργοδοσία και χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ. Θέλουμε δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις . Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοιδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
- Δεν φτάνει σήμερα από θέση άμυνας να υπερασπιζόμαστε κάποια δικαιώματα μας, αλλά χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση μας στα συνδικάτα μας να δυναμώσουν ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες.
- Δεν φτάνει σήμερα να αγανακτείς, χρειάζεται προσπάθεια ώστε να απολαμβάνεις τις δυνατότητες που δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
- Δεν φτάνει μια συμβατική κανονικότητα που λέει όσο δουλεύω πληρώνομαι, άλλα μείωση του εργάσιμου χρόνου 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο! με σύγχρονες αποδοχές για τους εργαζόμενους.
Δεν το συζητάμε δεν το παζαρεύουμε. Πάρτε το τώρα πίσω!
Απαντάμε δυνατά αποφασιστικά.
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση Πλατεία Ελευθερίας 10:30 το πρωί.
Το ΔΣ