Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί συμπολίτες, Με αίσθημα χαράς και ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.
Γνωρίζω ότι αυτή η πολιτική αναμέτρηση στις 21 του Μάη θα είναι μια μάχη αξιών, αρχών, διαφάνειας και αλλαγής. Σε αυτήν τη μάχη επέλεξα να ταχθώ με την πλευρά αυτών που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.
Οι καιροί απαιτούν και η συγκυρία επιβάλλει να κατοχυρώσουμε τις σημαντικές, αναγκαίες και προς όφελος των πολλών πολιτικές ώστε:
– Να θωρακίσουμε την υγεία.
– Να αναβαθμίσουμε την παιδεία.
– Να δημιουργήσουμε πραγματικές και μακροχρόνιες οικονομικές προοπτικές για τη χώρα και τους πολίτες της.
– Να αισθανθούν οι πολίτες πραγματικά ασφαλείς.
– Να μην είναι ευχή η απόδοση της δικαιοσύνης.
Είναι μεγάλη η ευθύνη να διεκδικείς την εκπροσώπηση του Ελληνικού λαού στη Βουλή, ειδικά όταν θέλεις αυτό να γίνει με σεμνότητα, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα και με διάθεση για προσφορά στο κοινό καλό.
Με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Όλοι μαζί να κάνουμε την ανατροπή. Καμία ψήφος χαμένη.
PhD HKUST Αθανάσιος Λουκόπουλος
Αν. Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία).
|
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Αθανάσιος Λουκόπουλος γεννήθηκε στη Λαμία το 1974. Είναι γιος του δασκάλου Χρήστου Λουκόπουλου από τον Παλαμά Δομοκού και της Δήμητρας Λουκοπούλου-Παπαδημητρίου, καθηγήτριας Αγγλικών από την Λαμία. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κοζύρη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, και πατέρας τριών παιδιών. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και εισήχθη 3ος στην κατάταξη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1992 από όπου τελείωσε τις σπουδές του το 1997. To 1998 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST), από όπου και έλαβε Βραβείο Εξέχουσας Απόδοσης, και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας το 2002. Παρέμεινε στο ίδιο Τμήμα ως Επισκέπτης Καθηγητής μέχρι το 2003, οπότε και συνειδητά επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην γενέτειρά του Λαμία. Το 2013 εκλέχτηκε μέλος Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εξακολουθεί να υπηρετεί στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Το 2021 εκλέχτηκε Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συγγράψει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με σημαντική απήχηση στη διεθνή ερευνητική κοινότητα.