Ειδήσεις

Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης: Ξεναγήσεις και Συναυλία με Μοναδική Συμμετοχή του Κοινού


Ο Δήμος Λοκρών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Αυγούστου 2024 εκδήλωση αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, όπου εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ξεναγήσεις και να παρακολουθήσουν συναυλία με το μουσικό σχήμα «Μουσική Συντεχνία».

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τους Κούρους της Αταλάντης από την αρχαιολόγο κ. Μαίρη Παπαγεωργίου και εθελοντές αρχαιολόγους, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία που συνδύαζε τη γνώση και την ιστορία. Το χορευτικό τμήμα του Δήμου Λοκρών πλαισίωσε την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια επιπλέον πολιτιστική διάσταση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη συναυλία της «Μουσικής Συντεχνίας», που παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό ρεπερτόριο, εμπνευσμένο από το φεγγάρι και τον ελληνικό κινηματογράφο, κρατώντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού αμείωτα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Μαίρη Παπαγεωργίου, υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Δήμαρχος Λοκρών, στον χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προώθηση έργων που ενισχύουν την τοπική κοινωνία και αναδεικνύουν την ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά των Λοκρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Δημήτριος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανασία Βλαχομήτρου και κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Αλίκη Λιάσκα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Τοπικός Σύμβουλος Αταλάντης κ. Κυριάκος Μπούτσης και πλήθος πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Λοκρών.

Η εκδήλωση της Πανσέληνου του Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν, συνδυάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά με τη μαγεία της μουσικής και του χορού κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου στις εκτελούμενες εργασίες στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ενόψει της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.) από σήμερα Τρίτη 20/08/2024