Ειδήσεις

Όλες και όλοι στην διαδήλωση στη ΔΕΘ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, προσυγκέντρωση στο Συντριβάνι 17:30


Δεκαπέντε χρόνια σχεδόν εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, μιας κυβέρνησης που έχει γίνει καθεστώς, έχουν μετατρέψει τη ζωή για τον κόσμο της εργασίας σε μια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βαρβαρότητα.

Χαμηλοί μισθοί για πολλές ώρες εργασίας, αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής και διαβίωσης, εκτόξευση του κόστους στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, απλησίαστες τιμές ενοικίων, ασυδοσία των τραπεζών για τα δάνεια των νοικοκυριών, πλειστηριασμοί, εκχώρηση δημόσιου χώρου και περιουσίας σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα, απουσία πολιτικής προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, καταστροφή δασών και φυσικού πλούτου, έντονη τουριστικοποίηση με ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον, απώλεια αγροτικού εισοδήματος, καταστροφές σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. αυξάνει τις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς, συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία, προχωρά σε συμφωνίες με τον Νετανιάχου, νίπτει τα χέρια της για τη σφαγή των Παλαιστινίων, επιβάλλει σιωπητήριο στις φωνές για ειρήνη, γίνεται ο καλύτερος χορηγός για την ακροδεξιά που βλέπουμε να ενισχύεται στην Ευρώπη. Με την πολιτική αυτή συντάσσεται απόλυτα και η ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτή την συνθήκη οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να μετατρέψουμε τον θυμό και την απογοήτευση της κοινωνίας σε αιτήματα και διεκδικήσεις για μια αξιοβίωτη ζωή. Λιγότερη δουλειά, ψηλότερους μισθούς, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, έλεγχο των καρτέλ στις τιμές των σουπερμάρκετ, έλεγχο των τραπεζών, ανάκτηση από το Δημόσιο των οργανισμών κοινής ωφέλειας, υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Με όπλο την ενότητα της Αριστεράς και των δυνάμεων του αγώνα να βάλουμε ανάχωμα σε αυτή την πολιτική.

Απέναντι στη κυβέρνηση των αρπακτικών που αφήνει πίσω της ερείπια, να γίνουμε τα θεμέλια μιας κοινωνικής αναγέννησης.

Δεν θα ανεχτούμε τη βαρβαρότητα.

Καλούμε στη διαδήλωση της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με προσυγκέντρωση στο Συντριβάνι στις 17:30 και πορεία με τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα βαρέως τύπου οχήματα στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, λόγω της υπερειδικής διαδρομής του αγώνα «ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024», η οποία θα διεξαχθεί στο Σ.Ε.Α. Μαλακάσας (Σείριος) αύριο Σάββατο 07-09-2024
Επόμενο άρθρο Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στα παιδιά της Λοκρίδας