Ειδήσεις

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο πλευρό του Δήμου Λοκρών για τα διόδια σε Σκάλα Αταλάντης και Λιβανάτες


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με παρέμβαση του στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή στηρίζει το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών ενάντια στην τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων σε Σκάλα Αταλάντης και Λιβανάτες.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι το υφιστάμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρως ανεπτυγμένο, καθώς είτε είναι διακοπτόμενο με αποτέλεσμα να μην είναι διαμπερής η κυκλοφορία του, είτε διέρχεται εντός οικισμών (π.χ. Προσκυνάς) δημιουργώντας πέραν της διαρκούς όχλησης, και συνθήκες πρόκλησης ατυχημάτων πεζών και οχημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα έργα απαγωγής-αποχέτευσης-αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων που δεν αναπτύσσονται σε όλο το μήκος του παράπλευρου οδικού δικτύου και που πολλά από αυτά δεν καταλήγουν σε φυσικούς αποδέκτες αλλά ούτε και στην θαλάσσια περιοχή. Επιπλέον τα υφιστάμενα έργα υποδομής διαχείρισης των ομβρίων υδάτων των παραδρόμων Δήμος Λοκρών δεν έχουν καθαριστεί στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα συνεχώς να ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 6/5
Επόμενο άρθρο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καμένων Βούρλων: 6 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού