Ειδήσεις

Tα κρούσματα σε αριθμούς στο Δήμο Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως 5 Μαρτίου 2021


Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε την Παρασκευή 5 Μαρτίου στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού στους κατοίκους της Μαλεσίνας και του Θεολόγου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μαλεσίνα

Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας πραγματοποίησε 381 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 46 θετικά δείγματα.

  • Θεολόγο

Η ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε 180 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 10 θετικά δείγματα.

 

Αθροιστικά για τη Δ.Ε. Μαλεσίνας:

56 θετικά στα 561 δείγματα που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10%.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις δυο διαδικασίες, το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας, καθώς και την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις δράσεις δειγματοληψίας που έγιναν στη Μαλεσίνα και στο Θεολόγο. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη διασπορά του ιού στο Δήμο μας και ειδικά επιτάσσουν την αυξημένη επαγρύπνηση όλων μας για τον περιορισμό της διασποράς.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου ως 5 Μαρτίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 17 δράσεις, με λήψη 3.596 δειγμάτων (18,3% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 161 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 4,5%).

Προηγούμενο άρθρο Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λαμίας συνεχίζονται οι αιμοδοσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας για την παράταση θήρας του αγριόχοιρου