Ειδήσεις

Tην Κυριακή 20 Νοεμβρίου η ημερίδα για τις νέες τάσεις κίνησης οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα


Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ οργανώνει Ενημερωτική Τεχνική Ημερίδα με θέμα: “Νέες τάσεις κίνησης οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα Φυσικό Αέριο – Μοχλός Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας”.

Συν-διοργανωτές στην προσπάθεια αυτή είναι και ο ΣΙΣΑΛ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Λαμίας και Περιφέρειας), Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών &Εμπόρων Φθιώτιδας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί Κυριακή20/11/2016 και ώρα 9.30 – 15.00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Φθιώτιδας,  Όθωνος 3, Πλατεία Λαού στη πόλη της Λαμίας.

 Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του Φυσικού Αερίου κίνησης – FISIKON με την εξάπλωση προς όλες τις κοινωνικές ομάδες αποδέκτες όπως των επισκευαστών αυτοκινήτου που θα έχουν την ευκαιρία να πειστούν για τα πλεονεκτήματα και τα οικονομικά οφέλη από τη χρήση του Φυσικού Αερίου Κίνησης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ιδιαίτερα προσεγμένο όπως πάντα από τα στελέχη του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες όπως:

Φυσικό αέριο κίνησης. Ένα απόλυτα ασφαλές και περιβαλλοντικά φιλικό καύσιμο. 
Φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά, Ιδιότητες. Τι είναι το CNG, LNG, Κρυογονική κατάσταση φυσικού αερίου, Σύγκριση της ενέργειας μεταξύ NG, CNG και LNG με τη βενζίνη και το ντίζελ και PLG. Σύγκριση του κόστους μεταξύ των προαναφερόμενων καυσίμων, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Μετατροπή οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο (Bi-Fuel/DualFuel).  
Τεχνολογίες και διαδικασίες μετατροπής βενζινοκίνητων οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο (Bi-Fuel/DualFuel). Εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου.

Μετατροπή οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο (Bi-Fuel/DualFuel).    
Τεχνολογίες και διαδικασίες μετατροπής πετρελαιοκίνητων οχημάτων για κίνηση με Φυσικό Αέριο (Bi-Fuel/DualFuel). Εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου.

Φιάλες Φυσικού αερίου. Τεχνολογία και ασφάλεια.
Φιάλες Φυσικού αερίου.  Είδη φιαλών, τεχνολογίες κατασκευής, ασφάλεια, εγκατάσταση.

Οδηγίες Εγκατάστασης Κατασκευαστή σε Βαρέα Οχήματα.
Οδηγίες Εγκατάστασης Κατασκευαστή – Σημεία Προσοχής.

Πιλοτική Μετατροπή Φορτηγού οχήματος με εικόνες.
Η πρώτη πιλοτική εκπαιδευτική μετατροπή πετρελαιοκίνητου οχήματος σε όχημα διπλού καυσίμου (DIESEL-CNG / DualFuel). Όλες οι διαδικασίες μετατροπής του οχήματος …με εικόνες. (Περιγραφή – λειτουργία – τεχνικός έλεγχος)

Πρατήρια Φυσικού Αερίου – Οφέλη από την χρήση του Φυσικού Αερίου.
Διαδικασία αδειοδότησης Πρατηρίων φυσικού Αερίου. Περιβαλλοντικά – Οικονομικά Οφέλη από την χρήση του Φυσικού Αερίου στις μεταφορές

Συνεργεία Αερίων καυσίμων (Φυσικού Αερίου και Υγραερίου).
Συνεργεία Φυσικού Αερίου – Διαδικασία αδειοδότησης – Υποχρεώσεις Συνεργείων

Παρουσίαση Κιτ Ανάμειξης Πετρελαίου με Φυσικό Αέριο
Σύντομη παρουσίαση τεχνικών χαρακτηριστικών Κιτ ανάμειξης Πετρελαίου με Φυσικό Αέριο – Επίδειξη εξαρτημάτων

Τεχνικός έλεγχος οχημάτων φυσικού Αερίου
Διαδικασίες Τεχνικού έλεγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), σημεία έλεγχου ασφάλειας εγκαταστάσεων, απαιτούμενα έγγραφα, υποχρεώσεις συνεργείου και κατόχου οχήματος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Προηγούμενο άρθρο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Υποκοστολόγηση εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ εις βάρος εργαστηριακών ιατρών και ασθενών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας