Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
   

Η συμμετοχή του Δήμου Μακρακώμης στην Έκθεση Lamia Expo 2022


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Μακρακώμης, με δικό του περίπτερο, στην ανανεωμένη Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ) και την Lamia Expo 2022, η οποία διήρκεσε από την Παρασκευή 23 έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο κορυφαίος εμπορικός θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας επιστρέφει δυναμικά στον εκθεσιακό «χάρτη» της χώρας, ως ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά φόρουμ της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο. Η πραγματοποίηση της φετινής Έκθεσης Lamia Expo 2022 με τη συμμετοχή 150 και πλέον εκθετών και τους περίπου 30.000 χιλιάδες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στα περίπτερά της, ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Επιβεβαίωσε το ισχυρό κίνητρο αξιοποίησης του συνόλου των εγκαταστάσεων της Έκθεσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την «ΠΕΛ Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ», αλλά και από τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής.  Κοινός στόχος όλων είναι «μια νέα αφετηρία της εκθεσιακής αγοράς», που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το περίπτερο του Δήμου μας στο Γ’ κτίριο της έκθεσης, με εμβαδόν άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων, που στήθηκε χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τους εμπορικούς Συλλόγους Σπερχειάδας και Μακρακώμης, φιλοξένησε εφτά τοπικούς παραγωγούς με προϊόντα και παράγωγα μελισσοκομίας, όσπρια βιολογικής καλλιέργειας, αγνά ζυμαρικά τοπικών βιοτεχνιών και φυσικά προϊόντα σαπωνοποιίας. Με δικά τους ανεξάρτητα ατομικά stands, οι συμμετέχοντες στο περίπτερο προώθησαν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και στο πλαίσιο της καθιερωμένης γαστρονομικής ενότητας, δίπλα ακριβώς από το περίπτερο του Δήμου Μακρακώμης, είχε στηθεί μια ζωντανή γαστρονομική πανδαισία με προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη Lamia Expo 2022. Ο executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece), Τάσος Τόλης και η ομάδα του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος, παρουσίασαν τη γαστρονομική φυσιογνωμία της Ρούμελης και του Δήμου μας  προωθώντας τα προϊόντα των δικών μας παραγωγών, ενδυναμώνοντας την παρουσία της περιοχής μας στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών.

Ο δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χατζής, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο περίπτερο, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας, μετά το πέρας της έκθεσης, και δήλωσε:

«Η πρωτοφανής επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο του Δήμου Μακρακώμης, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας. Η ζήτηση για τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών που συμμετείχαν στο περίπτερό μας, ήταν μεγάλη και ανοίγει νέες προοπτικές διείσδυσής τους σε μεγαλύτερες  αγορές. Μετά και από αυτήν την καταπληκτική παρουσία μας σε μια από τις ιστορικές εκθέσεις της χώρας, οι προσπάθειες του Δήμου Μακρακώμης για τη στήριξη των επαγγελματιών μας, θα εμπλουτιστούν και με άλλες ενέργειες. Η συμμετοχή μας σε δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, ώστε τα υπέροχα προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας και της κοιλάδας του Σπερχειού, να βρουν τις διεξόδους που αναζητούν και εκτός της περιοχής μας».

Προηγούμενο άρθρο Σπιρομέτρηση σε δημότες στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, την 21.10.2022
Επόμενο άρθρο Δήμος Λοκρών: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

MENU

Back
© Lamia News | Διεύθυνση: Καποδιστρίου 3 ΤΚ-35132 ΛΑΜΙΑ | Τηλ.:+30 22310 24300 | news@lamianews.gr
Πολιτική απορρήτου | Αίτηση Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων | Πολιτική Emails
Δημιουργία της Ιστοσελίδας by Web Technical Team