Ειδήσεις

Μήνυμα του Υπουργού ΥΜΕ – Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα για την 50η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας


To 2024 αποτελεί μία χρονιά – ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Η 24η Ιουλίου αποτελεί ηχηρή υπενθύμιση των θυσιών και των αγώνων που διαμόρφωσαν τη νεότερη ιστορία της χώρας μας και ανέδειξαν την Ελλάδα σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Ένα κράτος δικαίου που εδραιώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και διέπεται από τις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας του λόγου.

Όλα αυτά τα χρόνια, η χώρα μας εξασφάλισε μια μακρά πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης ως μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας που δικαιώνει τις ιστορικές μας επιλογές.

Σήμερα η χώρα, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς αλλεπάλληλες προκλήσεις, ανακάμπτει ισχυρά, αναπτύσσεται βιώσιμα και ισχυροποιείται πολύπλευρα. Στο πλαίσιο αυτό, ως Κυβέρνηση, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ανθεκτικά έργα με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας. Έργα που δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, προωθούν την ανάπτυξη και προάγουν την κοινωνική συνοχή. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός υποδομών και μεταφορών, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Γιατί το πραγματικό νόημα μιας αληθινής Δημοκρατίας είναι μία καλύτερη ζωή για όλες και για όλους.

Χρόνια πολλά!

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Με τη νέα γραμμή Ν. Καρβάλη – Τοξότες θα συνδεθεί το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα σε επίκαιρη στη Βουλή με θέμα την ολοκλήρωση της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης