Ειδήσεις

Ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον νόμιμο εκπρόσωπο της Π.Ε.Ψ.Υ.Κκ.Α. κο Γκλάβα  Δημήτριο και τους δύο Επιστημονικά Υπεύθυνους


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις υπηρεσίες  και δράσεις  της Πρότυπης  Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής,  ο βουλευτής συναντήθηκε  με τον νόμιμο εκπρόσωπο της Π.Ε.Ψ.Υ.Κκ.Α. κο Γκλάβα  Δημήτριο και τους δύο Επιστημονικά υπεύθυνους  την κα Ράμμου Μαριάνθη  και τον κο Ζέρβα Γεώργιο  και ενημερώθηκε  για την νέα καινοτόμο δράση της με τίτλο «υπηρεσίες κατ’ οίκον  νοσηλείας και ειδικής  φροντίδας ψυχικής υγείας».

Η δράση αφορά παροχή κατ´ οίκον  υπηρεσιών υποστήριξης και αποκατάστασης σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και αδυνατούν λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να λάβουν ψυχιατρική και ψυχολογική φροντίδα. Η ακτίνα δράσης και εξυπηρέτησης των ωφελούμενων του προγράμματος επεκτείνεται σε όλο το νομό Φθιώτιδας αντί του αρχικού περιορισμού των 20 χλμ. από την έδρα της εταιρείας εξυπηρετώντας περισσότερους συμπολίτες μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποφυγή του εγκλεισμού,  η παραμονή στο οικογενειακό περιβάλλον , η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του στίγματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες παρέχονται κάτ´ οίκον  και δωρεάν , από εξειδικευμένη θεραπευτική ομάδα που στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο ,κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή.

Ο βουλευτής συνεχάρη τον κύριο Γκλάβα  για την νέα αυτή πρωτοβουλία του και υποσχέθηκε την αμέριστη συνεργασία του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των πασχόντων ψυχικά συμπολιτών μας.

Προηγούμενο άρθρο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού»
Επόμενο άρθρο Ο Αρχιεπίσκοπος στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος