Ειδήσεις

ΟΛΟΙ Στο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκη Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ


Όλοι στον αγώνα για:7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο Αυξήσεις στους μισθούς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Καλούμε όλους και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων και φορέων, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα σωματεία μας δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας  για να δοθεί δυναμική απάντηση στην πολιτική που μας φτωχαίνει και μας τσακίζει, στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που την υλοποιεί αφού υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης και διεκδίκησης για να μπούνε μπροστά οι δικές μας αυξημένες ανάγκες.

Την ώρα που ζούμε μια άγρια πραγματικότητα με τα προβλήματα στις οικογένειές μας να μεγαλώνουν  ο πρωθυπουργός παρουσιάζει με θράσος μια «μαγική εικόνα».

Γιατί δεν γίνεται να μας λένε ότι «αποδίδουν τα αναχώματα» στην ακρίβεια και ότι «η δύσκολη φάση βαίνει προς το τέλος της» τη στιγμή που  ανεβαίνουν σε ένα βράδυ οι τιμές από εκατοντάδες φάρμακα, επειδή όπως λέει ο υπουργός Υγείας οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν μεγαλύτερο κέρδος. Δεν γίνεται η τιμή στο ελαιόλαδο να ανεβαίνει 300%, τα κέρδη των σούπερ μάρκετ να εκτοξεύονται κάθε χρόνο και ψηλότερα, και εμείς να κόβουμε  από το φαγητό μας για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν γίνεται ο λαός να αγκομαχάει να βγάλει τον μήνα και το κράτος να αυξάνει 40% τους φόρους, για να πιάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροασυλία!

Απαιτούμε  τώρα αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο – 5ήμερο για να δουλεύουμε αν άνθρωποι, κόντρα στις Οδηγίες της ΕΕ, στους νόμους της κυβέρνησης, στα «θέλω» της εργοδοσίας.

Απαιτούμε  τώρα μέτρα για τους λογαριασμούς στο ρεύμα, στο νερό, στην Ενέργεια, που η «πράσινη οικονομία» για την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων στην Ενέργεια τους μετέτρεψε σε μόνιμο βραχνά για τις λαϊκές οικογένειες, με τους μισούς να μην μπορούν να τους πληρώσουν.

Δεν αποδεχόμαστε αντί για λεφτά σε Παιδεία, Υγεία, Πολιτική Προστασία να δίνονται δισ. για όπλα στο Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και την γενοκτονία που συντελείτε. Να καρπίζουν τα «λεφτόδεντρα» όταν πρόκειται για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να ξεραίνονται μπροστά στις λαϊκές ανάγκες.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να περιμένουμε δήθεν σωτήρες, που πάντα είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους, αφού όλοι βασίζουν τις πολιτικές τους στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των λίγων. Αλλωστε θυμόμαστε κάθε πρωθυπουργό και κάθε υποψήφιο αντικαταστάτη του να τάζουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους εργαζόμενους, και να μοιράζουν όρκους πίστης στο κεφάλαιο.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ενώ ο κόσμος χάνεται αυτοί ζητούν «να γίνουμε περισσότερο Ευρώπη», λες και οι αντεργατικοί νόμοι δεν έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, ενώ θέλουν να αναλάβουν και τη διαχείριση του ΓΕΜΗΣΟΕ, του ηλεκτρονικού φακελώματος των σωματείων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα με βασικά αιτήματα:

  • Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο 5ήμερο.
  • Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού
  • Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας
  • Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία
  • Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών,
  • Για πραγματικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην ενέργεια, στο νερό.

Οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, θα βρίσκονται κι αυτοί στο μεγάλο συλλαλητήριο για να αποδείξουν ότι τίποτα δεν τέλειωσε, ότι ο αγώνας που δίνουν συνεχίζεται με τη στήριξη όλης της εργατικής τάξης. Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης συνεχίζεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ .

Γιατί κερδισμένοι ήταν και είναι μόνο όσοι βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα, ενάντια σε κυβερνήσεις και αφεντικά.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα για:

  • Την επιβίωση των οικογενειών μας. Διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη του χαμένου εισοδήματος μέχρι την ένταξη των απολυμένων στα προγράμματα απασχόλησης με 1000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα.
  • Εξασφάλιση σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.
  • Να μην ερημώσει ο τόπος μας. Να ανοίξουν θέσεις εργασίας και φορείς υποδοχής για όλους τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ και των απολυμένων από τις εργολαβίες στα γεωγραφικά όρια που είναι εφικτή η μετακίνηση και όχι να απαιτούνται 200 χιλιόμετρα και διέλευση διοδίων ημερησίως.
  • Την ανάδειξη ανάπτυξης των δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ και τις δυνατότητες επαναλειτουργίας της , το έγκλημα και τους εγκληματίες που την έκλεισαν.

Συνεχίζουμε, μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα ξανά, θα είμαστε μπροστά τους, οι «ρίζες» του αγώνα της ΛΑΡΚΟ θα απλωθούν και σε άλλους  χώρους εργασίας.

Οργανώνουμε την άνοδο στην Θεσσαλονίκη με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, συνδικαλιστικούς φορείς της Στερεάς -ενώνουμε την φωνή μας στην ΔΕΘ

Προηγούμενο άρθρο 16 συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις χθες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Η Πρώτη Εναέρια Συναυλία στην Ελλάδα στον Δήμο Αλμυρού