Φάνης Σπανός: Χρηματοδότηση 2.780.140 € για νέες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» και τη Δράση: «4.2.11.8.2- Νέες δομές παροχής βασικών αγαθών».

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση νέων Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, πλην των Δήμων Δελφών, Θηβαίων, Καρπενησίου, Λαμιέων, Λεβαδέων και Χαλκιδέων, οι οποίοι υλοποιούν συνεχιζόμενες δράσεις. Αφορά συγκεκριμένα στη χρηματοδότηση της λειτουργίας:

  • Κοινωνικών Παντοπωλείων. Πρόκειται για δομές διανομής τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών κλπ., σετακτική βάση σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
  • Δομών Παροχής Συσσιτίων, που παρέχουν γεύματα, σε σταθερή και τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
  • Κοινωνικών Φαρμακείων, τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προχωρούν στην παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα πρέπει να εξασφαλίζεται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

Όλες οι δομές θα χρηματοδοτηθούν για3 έτη και θα εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.780.140ευρώ.

«Διαθέτουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, από το νέο μας ΕΣΠΑ για να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν νέα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, πέραν όσων ήδη λειτουργούν στους Δήμους Δελφών, Θηβαίων, Καρπενησίου, Λαμιέων, Λεβαδέων και Χαλκιδέων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Επιμένουμε σε κοινωνικές δράσεις, γιατί η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δείχνει τελικά την ποιότητα της Πολιτείας και της κοινωνίας μας. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας που επιθυμούν να ιδρύσουν νέες κοινωνικές δομές και περιμένουμε να μας καταθέσουν ώριμες προτάσεις».

Προηγούμενο άρθρο 7η Χορωδιακή Συνάντηση Αρκίτσας του Δήμου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Άμεσα πρόσθετες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»